Home » Blog » Food » Monchoutaart met kersen

Monchoutaart met kersen

Gepubliceerd op 18 oktober 2018 09:45

Monchoutaart met kersen

Heerlijk recept overgedragen van familie tot familie. De bodem is gemaakt van zgn Brusselse kermis, oftewel kokoskoekjes. Ik ben ze ook al tegengekomen onder de naam Hollandse kermis. Een dergelijke bodem ben ik nog niet tegengekomen in de honderden recepten voor Monchoutaarten. De taart is na 1 dag op zijn lekkerst, dan zijn alle smaken goed ingetrokken. 

Ingrediënten 12 personen

 

 1. 200 gram bastognekoeken.
 2. 75 gram ongezouten boter.
 3. 250 ml slagroom.
 4. Één zakje klopfix.
 5. Één zakje vanillesuiker.
 6. 200 gram monchou (kleine zilveren pakje)
 7. 75 gram fijne kristalsuiker.
 8. Twee blikjes kersen vlaaifruit van Hak.

 

 

Bereidingswijze 

 

 1. Verkruimel de koekjes zo fijn mogelijk. Dit kan het beste in de blender, maar kan ook met een deegroller en een vel bakpapier, vouw het stuk bakpapier dubbel, leg daar een aantal koekjes tussen en verkruimel met de deegroller. Dan kweek je meteen goede armspieren.
 2. Bekleed de bodem van een 24 cm bakvorm met bakpapier. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de boter. Voeg de gesmolten boter bij de bastogne koekkruimels en meng het goed. Verdeel het hierna over de bodem van de bakvorm en druk aan met een lepel. Zet de vorm in de koeling.
 3. Neem een kom en mix hier de slagroom samen met de klopfix en vanillesuiker in.* Neem nog een kom en mix daar de monchou samen met de suiker in. Schep de monchou nu bij de slagroom en mix kort op de laagste stand.
 4. Haal de bakvorm weer uit de koelkast en verdeel en monchou mengsel gelijk over de bodem. Laat de taart een aantal uur opstijven in de koelkast.
 5. Wanneer de monchoutaart goed is opgesteven kun je haar versieren met fruit. Wanneer je kersen op gelei gebruikt en net zoals ik niet zo van gelei houdt, moet je de kersen eerst een beetje van de gelei scheiden (of misscheppen) en hierna over de taart verdelen.

 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.