Home » Dit zijn de leukste dagjes weg met kerst

Dit zijn de leukste dagjes weg met kerst

Gepubliceerd op 16 november 2018 21:54

Dit zijn de leukste dagjes weg met kerst

Wil jij graag een dagje weg met kerst omdat je kerstvakantie hebt? Groot gelijk! Naast de drie, vier fantastisch leuke dagen met heel veel eten, gezelligheid en wijn (kerst en oud & nieuw), zijn er nog genoeg andere dagen die gevuld moeten worden. Want er is eindelijk vrije tijd waar wat mee gedaan moet worden. Daarom voor jou wat inspiratie voor een dagje weg met kerst of gewoon tijdens de overige dagen in de kerstvakantie.

 

Dagje weg met kerst

1. Schaatsen. Natuurlijk staat deze op nummer 1. Dé winteractiviteit toch? In iedere grote stad heb je wel een leuke schaatsbaan, maar vast ook in de wat kleinere steden. Indoor kan natuurlijk ook, maar de tijdelijke buitenschaatsbanen vind ik persoonlijk het allerleukst. En vergeet de warme choco met slagroom of glühwein niet om deze dag compleet te maken.

 

2. Bezoek een musical. Een ietwat prijzig uitje, maar het is wel super leuk om dit in de kerstvakantie te doen. Er zijn vaak kerstige aanbiedingen, dus maak hier gebruik van! Ook zijn er ieder jaar weer de zogeheten 'kerstcircussen'. Ook erg leuk en het is vaak wat goedkoper.

 

3. Bezoek een kerstmarkt. Niet te ontbreken in het lijstje dagje weg met kerst natuurlijk. Voor als je een van de dagen geen verplichtingen met familie hebt, kun je heerlijk even snuffelen op een kerstmarkt bij jou in de buurt. Bekijk hier anders even de leukste kerstmarkten van Nederland.

 

4. Ga naar het strand. Misschien niet het eerste idee dat in je opkomt tijdens deze tijd van het jaar, maar ook in de winter is het heerlijk om even lekker uit te waaien. Om de middag af te sluiten met een grote mok warme chocomel.

 

5. Maak een boswandeling. Af en toe vergeet je gewoon hoeveel rust Nederland ook kan bieden tussen al het gestress van het dagelijkse leven. Trek je even terug en geniet van de prachtige natuur die dit kleine landje heeft.

 

6. Bezoek een museum. Je hebt vast wel een museum die al heel lang op jouw to-dolijstje staat, maar je hebt er gewoon simpelweg nooit de tijd voor. Maar nu wel! Waar ligt jouw interesse? In de geschiedenis, mode, cultuur of is het meer kunst?

 

7. Dagje welness. Na alle drukte van de kerst kan je lichaam en hoofd wel een oppepper gebruiken. Laat je letterlijk klaarstomen voor de big party tijdens oud en nieuw.

 

8. Skiën of snowboarden. Heb je in 2018 een skivakantie op de planning staan? Oefen dan snel nog even die skills in een indoor sneeuwhal. En voor als die wintersportvakantie er dit jaar niet in zit: oefen alsnog die skills, het is gewoon superduper leuk...

 

9. Bezoek de Winter Efteling. Voor als je nog nooit van dit concept hebt gehoord: 's winters wordt attractiepark De Efteling omgetoverd tot een waar winters paradijs. Denk aan winterse sferen met sneeuw, een schaatsbaan en... een kampvuur. LOVE IT.

 

10. Maak een stedentrip. De vakantie staat centraal om uit te rusten en dingen te ondernemen. Genoeg tijd dus om wat daagjes ertussenuit te gaan. En daarbij zien alle steden er prachtig uit door de vele sfeervolle lichtjes en mooi versierde kerstbomen. Dus ik zeg: perfect timing!

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.